1. محمد باقر
  2. رژیم غذایی و تغدیه
  3. سه شنبه, 12 آذر 1392

با سلام.تفاوت چای سبز و چای سیاه چیست؟ آیا چای سبز دارای خاصیت مدری می باشد؟و به چه دلیل؟ آیا چای سیاه هم دارای این خاصیت می باشد؟ با تشکر

 

رای به این پست
نظر
هنوز نظری داده نشده است.
مجید پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
0
رای دادن
Undo
تفاوت چای سبز و چای سیاه در بازار انواع چای از چای سیاه گرفته تا چای سبز و حتی نوعی چای تایلندی به نام اورلانگ و چای سفید موجود است. منشا همه آنها برگ گیاه چای است. با توجه به درجه های تخمیر، چای به انواع متفاوتی تقسیم می شود که بیشترین درجه تخمیر متعلق به چای سیاه است و کمترین درجه تخمیر، متعلق به چای سبز. در فرآیند تخمیر یعنی از زمانی که برگ چای چیده می شود تا زمانی که در معرض هوا قرار می گیرد و تخمیر می شود، تغییراتی در چای رخ می دهد یعنی ترکیب های فعال و بیولوژیک چای که اصطلاحا به آن «پلی فنول» می گویند به ترکیب های جدیدتری تبدیل می شوند. در واقع ترکیب های پلی فنولی که از جمله ترکیب های آنتی اکسیدانی قوی هستند و خواص میکروبیولوژیک دارند، از زمان چیده شدن برگ چای تا زمانی که تخمیر می شوند، تغییرات زیادی می کنند. از جمله ترکیبات چای سیاه، کافئین زیادی است که خواص فارماژنیک دارد و باعث تحریک سیستم عصبی و قلب عروقی می شود اما در چای سبز مقدار کافئین به حداقل ممکن می رسد. در ضمن، پلی فنول هایی که در چای سبز به مقدار زیادتری وجود دارد در چای سیاه بسیار کم است. ▪ چرا چای سبز بی رنگ است؟ یکی از معیارها و شاخصه هایی که در ایران برای دلچسب و تازه بودن چای در نظر گرفته می شود، رنگ آن است. البته این معیار در مورد چای سبز صدق نمی کند زیرا بی رنگ بودن چای سبز به ترکیب های موجود در آن و کمترین درجه تخمیرشدنش مربوط می شود. ▪ این ترکیب ها چه خواصی دارند؟ درمورد خواص چای سبز، مطالعه های بسیاری انجام شده است. مهم ترین این خواص، خاصیت ضدسرطانی است. مشخص شده در جوامعی که چای سبز به عنوان یک نوشیدنی رایج مرتب مصرف می شود، ابتلا به برخی از سرطان ها مانند سرطان های گوارشی و سرطان پروستات کمتر است. از دیگر خواص چای سبز می توان به تاثیر آن بر سوخت وساز بدن اشاره کرد. نتایج مطالعه ها نشان می دهد مصرف ۴ فنجان چای سبز در روز می تواند تا حدودی سوخت وساز پایه بدن را افزایش دهد و با افزایش سوخت وساز نیز مقدار کالری کمتری در بدن به صورت بافت چربی ذخیره می شود. ▪ آیا نوشیدن چای سبز باعث کاهش وزن می شود؟ در مورد اینکه آیا این افزایش سوخت وساز بدن به روند کاهش وزن کمک می کند یا خیر، مطالعه مستندی وجود ندارد. در بهترین حالت چای سبز فقط تا حدود ۱۰ درصد سوخت وساز بدن را افزایش می دهد بنابراین برای فردی که پایبند به رعایت رژیم غذایی و نکات تغذیه ای نیست و زندگی بدون تحرکی دارد نه تنها چای سبز بلکه هیچ ماده دیگری نمی تواند به کاهش وزن او کمک کند. ▪ گفته می شود نوشیدن چای مانده معمولی انسان را دچار عوارضی مانند یبوست می کند آیا در مورد چای سبز هم همین طور است؟ نه، ولی مردم چین معتقدند که ۹ تا ۱۰ دقیقه بعد از دم کردن چای سبز باید آن را نوشید. اگرچه با سرد شدن اش تغییری در ترکیب آن به وجود نمی آید اما بهتر است که به صورت تازه مصرف شود. ▪ آیا با نوشیدن این چای به یبوست مبتلا می شویم؟ برخی معتقدند یکی از مضرات مصرف چای سبز، یبوست آور بودن آن است اما در واقع فقط چای سبز نیست که می تواند باعث ابتلا به یبوست شود بلکه نوشیدنی های دیگری مانند چای سیاه، قهوه و حتی نسکافه هم می توانند چنین مشکلی را برای مصرف کنندگان ایجاد کنند. چون این نوشیدنی ها ادرارآور هستند، مصرف بیش از اندازه آنها، باعث دفع زیاد آب از بدن می شود. یکی از عوارض کم آبی بدن هم یبوست است. به علاوه کافئین موجود در چای یا قهوه باعث کندشدن حرکت های دودی دستگاه گوارش می شود. ▪ زیاده روی در مصرف چای سبز چه عوارضی دارد؟ کافئین موجود در چای سیاه آرامش بخش است و به فرد احساس هوشیاری می دهد بنابراین مصرف مداوم آن حالت وابستگی به وجود می آورد و باید در مصرف چای حد تعادل را رعایت کرد. عمده ترین مشکل مصرف بیش از اندازه چای سبز نیز مربوط به ترکیب های پلی فنولیک موجود در آن است که در ترکیب با عناصر دوظرفیتی و مصرف آن همراه با غذا جذب برخی از مواد مورد نیاز بدن مانند روی، آهن، کلسیم و... را کاهش می دهد.
نظر
هنوز نظری داده نشده است.
سارا پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
0
رای دادن
Undo
رژیم غذایی چای سبز نوشیدن چهار لیوان یا بیشتر چای سبز هر روز یک راه عالی در رژیم غذایی برای شروع سوخت و ساز بدن و خوردن کمتر غذا است رژیم غذایی چای سبز ممکن است با مسدود کردن جذب کربوهیدرات ها و کمک به سوزاندن ذخیره چربی به شما در از دست دادن وزن در بدن کمک کند به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی، یک رژیم غذایی چای سبز نیز ممکن است به محافظت شما در برابر بیماری کمک کند. اگر چای سبز در طول روز به تنهایی مصرف شود یک ادرار آور طبیعی است و می تواند به کم آبی بدن منجر شود لذا معادل مصرف چای سبز مقدار مساوی از آب ساده مصرف کنید. حتی اگر چای سبز برای سلامتی شما مفید است مصرف بیش حد آب ساده نیز لازم است.
نظر
هنوز نظری داده نشده است.
دکتر فتحی پاسخ پذیرفته شده Pending Moderation
0
رای دادن
Undo
با سلام [b]چای سفید[/b] از جوانه گیاه چای بدست می آید یعنی قبل از اینکه برگ چای باز شود. برگ های چای سبز بعد از برداشت با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد حرارت دیده تا تخمیر نشود. سپس آن ها را در هم می پیچند تا پیش از حرارت دهی مجدد، شکل گیرند. [b]چای سیاه[/b] به روشی دیگر فرآوری می شود. چای اول پژمرده می شود و سپس قبل از حرارت دادن پیچیده می شود و برای حرارت معین، در مرحله تخمیر قرار داده می شود تا رنگ آن قهوه ای متمایل به سیاه شود. بیشترین [b]درجه تخمیر[/b] در چای سیاه و کمترین درجه در چای سبز است از زمانیکه که برگ چای چیده می شود تا زمان تخمیر تغییراتی در آن انجام می شود چای سبز، چای سیاه، چای اولانگ همه آنها از گیاه چای به نام [b]Camellia sinensis[/b] بدست می آید. تمامی انواع چای ( سیاه و سبز ) از گیاه چای کاملیا تولید شده و غنی از پلی فنول ها ( یک نوع آنتی اکسیدان ) می باشد. مطالعات بر روی انسان و حیوانات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در چای سیاه و سبز برای سلامتی بسیار مفید هستند این پلی فنل ها برای درمان سلول های آسیب دیده مفید هستند. پلی فنل ها در چای سبز بیشتر از چای سیاه است میزان آنتی اکسیدان چای سیاه و سبز 10 برابر میوه و سبزیجات است یک فنجان چای سبز حاوی آنتی اکسیدانی بیش از یک وعده کلم بروکلی، اسفناج، هویج یا توت فرنگی است در ژاپن و چین به علت مصرف بالای این چای ها سرطان و بیماریهای قلبی عروقی کمتر از جهان غرب است برخی مطالعات نشان داده است که چای سبز و سیاه با افزایش سوخت و ساز بدن سبب کاهش وزن می شود چای سیاه محصول ساخته شده از گیاه sinesis سیاه و سبز است چای سبزکه از برگ های تازه این گیاه ساخته شده اند و از برخی خواص متفاوت دارد. چای سیاه برای ( بهبود هوشیاری ذهنی، همچنین یادگیری، حافظه و مهارت های پردازش اطلاعات، درمان سردرد، درمان فشار خون پایین جلوگیری از بیماری قلبی از جمله (سخت شدن شریان ها ( آترواسکلروز ) و حمله قلبی )، جلوگیری از بیماری پارکینسون، کاهش خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ، سرطان ریه، سرطان تخمدان، سرطان پستان، برای دیابت نوع 2، اختلالات معده، استفراغ، اسهال و به عنوان یک ادرار آور برای افزایش جریان ادرار استفاده می شود. برخی از افراد از چای سیاه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و سنگ کلیه استفاده می کنند. در ترکیب با گونه های دیگر چای، چای سیاه است که برای کاهش وزن استفاده می شود. در مواد غذایی، چای سیاه به عنوان یک نوشیدنی گرم و یا سرد مصرف می شود. چای سیاه حاوی 2 ٪ تا 4٪ کافئین است که بر تفکر و هوشیاری، افزایش دفع ادرار اثر دارد و ممکن است علائم و نشانه های بیماری پارکینسون را کاهش دهد. همچنین حاوی آنتی اکسیدان و مواد دیگر است که ممکن است به محافظت از قلب و رگ های خونی کمک می کند. کافئین موجود در چای سفید و سبز کمتر از چای سیاه است لذا مصرف مداوم آنها وابستگی چای سیاه را ندارد
نظر
هنوز نظری داده نشده است.
  • صفحه :
  • 1


هنوز به این بحث پاسخی داده نشده است
مهمان
پاسخ شما
کد امنیتی
لطفا کپچای زیر را تکمیل نمایید