گلوتن نوعی خاص از پروتئین است که در گندم چاودار و جو یافت می شود رژیم غذایی فاقد گلوتن یعنی نخوردن این دانه ها است و یک رژیم غذایی فاقد گلوتن برای بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی به گلوتن یا بیماری سلیاک ( بیماری که سبب آسیب به روده در اثر گلوتن می شود ) مناسب است افراد مبتلا به این بیماری باید برچسب مواد غذایی را بخوانند و از خرید مواد غذایی دارای برچسب ( گندم، گلوتن، جو ) خوداری کنند و بعضی مواد غذایی برچسب ندارد و به صورت نهفته این مواد غذایی را دارند که با خوردن این غذاها نشانه هایی مانند ( درد شکمی، نفخ، اسهال ) ایجاد می شود بسیاری از افراد مبتلا به بیماری سلیاک، حتی خوردن مقادیر کمی از گلوتن می تواند سبب بروز نشانه هایی مانند ( گاز، نفخ شکم، تغییر در اجابت مزاج، کاهش وزن، خستگی و ضعف ) در آنها شود.
افرادی که به گلوتن حساسیت دارند نکات غذایی زیر را در نظر داشته باشند.
این افراد باید با نان وداع کنند سخت ترین گام در رژیم غذایی، حذف نان ( نان سفید، گندم، جو و چاودار ) است مصرف ( شیرینی، نان همبرگرو پیتزا ) را محدود کنید.
در برخی از فروشگاه ها محصولات فاقد گلوتن وجود دارد مانند ( نان تهیه شده از برنج یا آرد سیب زمینی ) که 100 فاقد گلوتن است.
ذرت و برنج با پایه غلات برای صبحانه مناسب هستند.
بیشتر پاستاها از گندم هستند لذا از خوردن ( اسپاگتی، ماکارونی، پوسته و مارپیچی )جلوگیری کنید.
اکثر کراکر ها از گندم هستند لذا مصرف نکنید.
به جای کراکر از چیپس ذرت و کیک برنج استفاده کنید پاپ کورن نیز مناسب است
مواظب غذاهای پوشیده با آرد گندم ( مرغ و ماهی تهیه شده در آرد گندم ) باشید.
از گوشت ( مرغ تازه، ماهی و گاو بدون چربی ) و فاقد هرگونه مواد افزودنی استفاده کنید هات داگ ( سوسیس ) مصرف نکنید.
از خوردن اکثر کوکی ها و کیک ها اجتناب کنید.
غذاهایی مانند ( تخم مرغ، ماهی، گوشت، میوه، سبزیجات، شیر و محصولات آن ) را مصرف کنید.