این روغن ها چربی های اشباع شده بسیار ناچیز و کلسترول صفر دارند متاسفانه بسیاری از مردم فکر می کنند این روغن ها کم چربی و کم کالری هستند و گرفتگی عروق کمتری دارند لذا می توانند مقدار زیادی ازاین روغن ها را مصرف کنند. این یک واقعیت است که همه روغن ها چاق کننده هستند و یک قاشق غذاخوری روغن 13 /6 گرم چربی و 120 کالری دارد ولی به هر حال برخی روغن ها مفیدتر از روغن های دیگر است.
روغن کانولا
روغن کانولا روغن سالم و مفید است این روغن سرشار از چربی های اشباع نشده است و همچنین حاوی الفا لینولنیک اسید است که دارای اسید چرب ضروری امگا 3 می باشد که معمولا در رژیم غذایی مردم کاهش دارد این روغن طعم کمی دارد لذا برای پخت و پز که نیاز به طعم دهنده ندارد استفاده می شود.
روغن زیتون
از این روغن می توان در جایگزین برای روغن کانولا استفده کرد و غنی از چربی اشباع نشده است همچنین دارای فتوشیمی هایی است که به کاهش سطح کلسترول خون و محافظت در مقابل سرطان کمک می کند بر خلاف اکثر روغن ها گیاهی عطر و طعم خوشمزه به غذا می دهد.
روغن کنجد
روغن کنجد عطر و طعم دانه های معطر را دارد که باعث بهبود طعم غذا ها می شود وقتی مقدار کمی از ان به غذا اضافه شودعطر و طعم خوبی به غذا می دهد.
روغن سویا
اکثرروغن های پخت و پز با برچسب روغن نباتی از روغن سویا مشتق می شود این روغن غنی از چربی امگا 3 می باشد و طعم شیرین و مطلوبی دارد است اما طعم آن به اندازه روغن کلزا و گردو نیست. و در مارگارین، سس مایونز، سس سالاد نیز استفاده می شود.
روغن گردو
دارای عطر و طعم دانه های معطر می باشد از این روغن در پخت و پز و تهیه سالاد به طور وسیع استفاده می شود.و دارای چربی امگا 3 می باشد
درصد چربی انواع روغن
نوع روغن اشباع غیر، اشباع چند زنجیره، غیر اشباع
روغن زیتون 14 - 12 - 74
روغن بادام 8 - 18 - 73
روغن کانولا 7 - 35 - 58
روغن کنجد 15 - 43 - 42
بادام زمینی 18 - 33 - 49
روغن نخل خرما 52 - 10 - 38
کره کاکائو 62 - 3 - 35
کره 66 - 4 - 30
روغن ذرت 13 - 59 - 24
روغن سویا 15 - 61 - 24
روغن آفتابگردان 11 - 69 - 20
روغن گردو 14 - 67 - 19
روغن نارگیل 92 - 2 - 6
روغن گلرنک 9 - 78 - 13
روغن انگور 9 - 77 - 14