نکات زیر را جدی بگیرید
- مصرف موادغذایی پروتئینی با منشاء حیوانی مانند ( گوشتقرمز، تخممرغ، انواع ماهی و میگو ) را به حداقل ممكن برسانید
- محصولات لبنی ( شیر و انواع پنیر ) را کمتر بخورید زیرا دارای پروتئین هستند میتواند سطح اوره خون را افزایش دهد.
- روزی 6 لیوان آب و حتی بیشتر بنوشید.
- مصرف انواع حبوبات و قارچ را محدود کنید زیرا زمینه تولید اوره و كراتینین بالا می برد.
- آب سبزیجات تازه مصرف کنید زیرا هم آب و هم املاح مورد نیاز بدنتان را تامین کنید.
- ماءالشعیر با غذایتان نخورید زیرا زمینه تولید اوره و كراتینین را افزایش خواهد داد.
- ممكن است با توجه به شرایط بیماری، پزشك معالج شما یك رژیمغذایی با پتاسیم پایین را توصیه نماید لذا باید از خوردن موادغذایی مانند ( برگه زردآلو، گوجهفرنگی، كیوی، کشمش، آووکادو، پودر فلفل قرمز، شکلات و پودر کاکائو، پسته و تخمه کدو و آفتابگردان ) كه از منابع پتاسیم هستند، خودداری كنید.
- مصرف نوشیدنی های کافئیندار مانند چای ( از چایسبز گرفته تا چایسیاه )، قهوه و نسکافه را کاهش دهید زیرا مدر هستند و میتوانند سبب کم آبی بدن شوند كه با وضعیت شما خوب نیست.
- مطالعات مصرف ( گلکلم، کاهو، خیار، انواع جوانهها، شلغم، جو، تربچه و شیرسویا ) در شرایط کراتینین بالا مفید می داند لذا با نظر پزشکتان در برنامه غذایی خود مصرف کنید
- گاهی پزشک متخصص یك رژیمغذایی با فسفر پایین توصیه كند. لذا باید از خوردن ( پنیر، کنجد، تخمه کدو و آفتابگردان ) اجتناب كنید. ولی خوردن ( انبه، هویج، گلکلم، سیب، گلابی ) میزان فسفر را افزایش نمیدهد لذا خوردن آنها میتواند مفید باشد.