دانه های پهن، ریز و بیضی شکل کنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذاهای آسیایی می بخشد. مصرف روغن کنجد برای افرادی که فشار خون بالا دارند و پودر کنجد برای زنان یائسه بسیار مفید است چون این دانههای مفید باعث کاهش فشار خون و چربی خون میشود. اگر روزانه ( ۲۲٫۵ گرم ) روغن کنجد، ( ۱۱ گرم ) دانه یا (۵۰ گرم ) پودر کنجد به غذاهایتان اضافه کنید میزان آنتیاکسیدانهای خونتان را بالا میبرد. کنجد دارای ( آنتی اکسیدان، منگنز، روی برای ( سیستم ایمنی، درک حس چشایی،التیام و درمان زخمها و جراحات و رشد جنین، کمک به تولید ذخیره و آزاد کردن انسولین)، آهن دارای نقش در ( هورمونها، ناقلهای عصبی و ساخت سلولهای جدید )، فسفر دارای نقش موثری در ( ساخت، سلامت دندانها و استخوان، بهبود عملکرد مغز )، کلسیم برای ( داشتن استخوان و دندانهای سالم، موثر در کنترل فشار خون، انقباض عضلات و انعقاد خون )، لیگنانهای موجود در آن برای درمان برخی از چربیهای خون مانند کلسترول بد(LDL) ، دارای توکوفرول سازنده ویتامین E) می باشد لذا از این ماده ی غذایی در برنامه ی غذایی خود به عنوان جزئی مهمی از چاشنی ها و طعم دهنده ها استفاده کنید.