شستن مرغ خام می تواند به شکل بالقوه خطرناک مسمومیت غذایی ناشی از باکتری کامپیلوباکتر، که بر روی دست ها، لباس، ظروف پخت و پز، سطوح کار، سرامیک آشپزخانه و وسایل اشپزی وجود دارد در گوشت مرغ پخش می شود در حال حاضر، آژانس استاندارد مواد غذایی بریتانیا از مردم خواسته است که از شستن مرغ خام قبل از پختن جلوگیری کند تا 280000 نفر در سال در اثر کمپیلوباکتر بیمار نشوند.
دست زدن به بسته های مرغ در مغازه نیز سبب پخش شدن میکروب کمپیلوباکتر می شود. آژانس استانداردهای غذایی بریتانیا از مردم می خواهد که بعد از دست زدن به مرغ نپخته، دستهای خود را خوب بشویند مرغ را خوب بپزند و از شستن آن قبل از پختن صرفنظر کنند.
کمپیلوباکتر باعث یک بیماری عفونی به نام کمپیلوباکتریوزیس می شود که منجر به اسهال ( گاهی خونی، با تهوع و استفراغ )، درد شکم، دل درد و تب در عرض 2- 5 روز پس از قرار گرفتن در معرض باکتری می شوند اگر چه برخی از افراد هیچ نشانه ها را تجربه نمی کند. در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، باکتری می تواند وارد خون شده و منجر به عفونت های جدی تهدید کننده زندگی شود. کودکان زیر 5 سال و افراد مسن بیشتر در معرض خطر می باشد.
کمپیلوباکتر می توانید به سندرم گیلن باره منجر شود در بعضی از موارد، عفونت کمپیلوباکتر می توانید به سندرم روده تحریک پذیر، آرتریت واکنشی و سندرم گیلن باره یک بیماری جدی سیستم عصبی منجر شود.
با توجه به نظر CDC، حتی یک قطره از آب گوشت مرغ خام حاوی باکتری، برای آلوده کردن یک فرد کافی است.