ویتامین E دارای چندین عملکرد مهم است برای مثال، به حفظ ساختار سلولی از طریق محافظت از غشای سلولی کمک می کند. ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی با خواص آنتی اکسیدانی است و به هشت شکل مختلف آلفا، بتا، گاما و دلتا توکوفرول و آلفا، بتا، گاما و دلتا توکوترینول وجود دارد آلفا توکوفرول به صورت فعال در انسان است.
منابع خوب ویتامین E
ویتامین E در طیف گسترده ای از مواد غذایی یافت می شود غنی ترین منابع روغن های گیاهی مانند ( سویا، ذرت و روغن زیتون ) می باشد.
دیگر منابع خوب ویتامین Eعبارتند از: غذاهایی که حاوی ویتامین E عبارتند از تخم مرغ، غلات غنی شده، میوه، سبزیجات برگ سبز ( مانند اسفناج )، گوشت، آجیل، روغن آجیل، مرغ، روغن های گیاهی ( ذرت، پنبه دانه، گلرنگ، سویا، آفتابگردان )، روغن جوانه گندم و حبوبات می باشد پخت و پز و ذخیره سازی ممکن است برخی از ویتامین E موجود در مواد غذایی را از بین ببرد.
چقدر ویتامین E نیاز داریم؟
4 میلی گرم میلی گرم در روز برای مردان
3 میلی گرم در روز برای زنان
با مصرف بیش از حد ویتامین E چه اتفاقی می افتد؟
با مصرف 540 میلی گرم یا کمتر در روز از مکمل های ویتامین E در طولانی مدت احتمال بروز هر گونه آسیب وجود دارد.